top of page
20180528_152506 (1).jpg

Wat klanten over mij zeggen

"Als hondengedragsdeskundige heeft Ingrid de kennis die nodig is, maar je kunt haar vooral zien als een coach. Ze geleidt je door lastige  situaties heen. Allereerst neemt ze de tijd om naar jouw verhaal en jouw vragen te luisteren. Door goed te luisteren leert ze jou kennen, want adviezen en coaching hebben vooral met jou als hondeneigenaar te maken. Bij gerichte vragen gaat ze op zoek naar bruikbare informatie die je kunt lezen of bekijken om zelf meer te leren over hondentaal en hondengedrag. Ze helpt je relativeren. Ze heeft voor ogen dat je kunt werken aan een vertrouwensband met je hond. Ingrid geeft meer en bredere informatie dan waar je vragen over gaan. Ze probeert ook de vragen die je (nog) niet gesteld hebt, uit je verhaal en je eigen gedrag te destilleren om daar vervolgens ook weer coachend op te reageren en te begeleiden.

Ze is bijzonder prettig in de omgang, geduldig, ontspannen, behulpzaam en flexibel. Ze straalt rust uit, waarmee ze een goede tegenhanger vormt ten opzichte van de eigen onzekerheid waar je als hondeneigenaar tegenaan loopt. Het blijft bovendien niet bij één advies, maar je kunt ook nadien nog vragen stellen. Ik kan haar warm aanbevelen wanneer je onzeker bent over het gedrag of de opvoeding van je hond."

Gwendolyn

"Jij bent echt een topper! Dankzij jou fantastische zorg EN tips hebben wij nu een geweldige hond. Veel dank daarvoor!"

Mirjan van de Groenendaal

"Ruim 8 jaar geleden ging ik met onze pup Jet naar de socialisatietraining bij Hondenschool Pistache. Het viel mij meteen op dat de pups, in tegenstelling tot andere hondentrainingen die ik met eerdere honden heb gevolgd, heel veel ruimte kregen om tussen de oefeningen door, met elkaar te spelen. De honden leerden de basiscommando's én spelen met andere honden. Wij als eigenaren leerden samen te werken met onze viervoeters. Het volgen van deze eerste training beviel zo goed dat ik besloot er nog een aantal trainingsperioden achter aan te plakken, waardoor ik tenminste twee en een half jaar de trainingen heb gevolgd.  

Ingrid haar uitleg over wat de honden doen, waarom ze het doen en wat ze ermee hopen te bereiken of juist te ontwijken, was ook voor mij, die eigenlijk al het grootste deel van mijn leven heb geleefd met honden, heel leerzaam! Ingrid hield rekening met de karaktereigenschappen, fysieke mogelijkheden, beperkingen en de ervaringen van zowel de hond als de eigenaar.

Tijdens de trainingen, maar ook de periode daarna merkte ik dat Ingrid veel geleerd, ervaren en gestudeerd heeft, zowel op het gebied van gedrag van de hond als zijn/haar lichamelijke gesteldheid. Maar ook hoe het gedrag en de lichamelijke gesteldheid van de mens de hond kan beïnvloeden. Ook na de trainingsperiode kon ik altijd bij haar terecht voor adviezen als ik die nodig had. Zoals Ingrid dingen opmerkt bij de honden, verwoordt en beschrijft maakte het voor mij bijna een film waar ik als hondenbezitster met plezier naar keek/luisterde en veel van heb geleerd. En door de manier waarop een en ander werd verteld bleef het bij mij echt hangen.

Hondenschool Pistache is echt een aanrader. Een hondenschool met veel extra's!!"

Carin Janssen-Wilting 

Sint- Michielsgestel

"In eerste instantie was ik op zoek naar een honden uitlaatservice voor de dagen dat mijn man en ik allebei moesten werken. Oftewel, zorgen dat de hond niet de hele dag alleen is maar uitgelaten wordt. Mijn vorige hond Yumi was bij Pistache in de dagopvang geweest en daar had ik erg goede ervaringen mee dus toen ik op facebook zag dat Pistache nu een honden uitlaatservice aanbood, wist ik al dat ik Ingrid met mijn huissleutel maar nog belangrijker met mijn hond kon vertrouwen.

En de uitlaatservice heeft tot dusverre al mijn verwachtingen overtroffen. Ingrid is eerst kennis komen maken met onze hond Snow, toen een pup van 5 maanden. Ik ben zelf eerst een paar keer mee gegaan, zodat Snow kon wennen. Maar wat een plezier voor de hond. Snow gaat 2x per week mee, lekker los met de andere honden. Ze wordt opgehaald tussen 9 en 10 uur en komt tussen 12 en 1 uur weer thuis. Soms gaan ze naar de Drunense Duinen dan weer naar de Vughtse Heide. Maar altijd is ze moe en voldaan (en vaak ook een beetje nat en zanderig). Heerlijk toch!

Maar wat voor mij als baasje nog fijner is, is dat de hond ook mee opgevoed wordt door Ingrid. Ze leert roedelgedrag door het loslopen, ze leert te komen en wachten of zitten als er hardlopers, wandelaars of fietsers voorbijkomen. En soms ook aangelijnd mee te lopen zonder aan de lijn te trekken. Ze leert naar iemand anders te luisteren dan alleen haar eigen baasje en bouwt echt een band op met Ingrid. Die kent de hond en is alert op veranderingen, fysiek en mentaal. Snow had een keer wat uitslag, dat wordt gelijk gemeld en ook wat ik het beste voor zalf kon gebruiken. Snow raakte in de puberteit wat angstig en Ingrid adviseerde mij om haar een kalmeringshalsband om te doen. gaf tips over hoe om te gaan met de angst en daarnaast maakte ze zelf een Bachbloesem die rustgevend werkt.

Al met al is dit dus een honden uitlaatservice met de nadruk op 'service' ipv enkel  honden uitlaten. Ik ben dan ook 100% tevreden en zou Pistache aan iedereen aanbevelen. Een dikke 10!"

Inge Schuurmans

"Vier jaar geleden maakten wij de keuze om een pupje in huis te nemen. Nou is dat niet zo moeilijk, maar dan??? Waar begin je als je een hond aanschaft? Wij hadden geen ervaring met honden laat staan met een pup. Voordat wij daadwerkelijk overgingen tot het kopen van Pip, een ruwharige kaninchen teckel, ben ik op zoek gegaan naar hulp bij de opvoeding maar ook tips en tricks bij de aanschaf van een pup. Zoals, waar let ik op bij de keuze van een fokker, kiezen we voor een reu of een teef, hoe kunnen we het best een pupje opvoeden, welke voeding is belangrijk, en zo nog veel meer vragen.

Bij toeval stond er een auto van Hondenschool Pistache bij buren in onze straat. Ik heb Ingrid gebeld met de vraag om een afspraak te maken om ons te begeleiden. Het bleef aan de andere kant van de lijn even stil en vervolgens kwam de opmerking: "Meestal komt eerst de pup en daarna ik!! Maar wat geweldig! Ik zou willen dat iedereen eerst met mij een afspraak maakt alvorens een pup te kopen!!"

Na een open en eerlijk gesprek zijn wij overgegaan tot de aankoop van onze Pip. Met de wetenschap en de afspraak dat Ingrid ons in de pup- en de puberfase (zeker zo belangrijk) zou gaan begeleiden. En dat niet alleen! Met alle vragen kun je bij haar terecht. Ook nu nog. Dat geeft zoveel zelfvertrouwen voor zowel de baasjes als de pup. Ingrid heeft zoveel liefde en geduld. Stap voor stap is Pip geworden wie ze nu is, een lief en dapper volwassen teckelteefje. Tikje eigenwijs zoals dat hoort en mag bij een teckel.

Opvoeden van een pup kost heel veel tijd en energie. Dat kan nooit zomaar even tussendoor. Met de hulp van Ingrid wordt het een stuk makkelijker en relaxter. Wat altijd ten goede komt van de hond. En die staat bij Ingrid altijd op de eerste plaats!

Onze ervaring met Ingrid is geweldig. Zij beschikt over zoveel kennis (die vaak niet terug te vinden is op het internet) op alle gebied wat de hond maar ook het baasje betreft, en dat is een geweldige combinatie.

Zeker een aanrader!!"

Simone Verhagen en familie

Ingrid heeft ongelooflijk veel kennis en gevoel voor honden en mensen. Wij mensen hebben vooral de coaching nodig. Wij kwamen met onze labradoodle Flip voor de eerste keer met Ingrid in contact voor de dagopvang. Naast de opvang kregen we allerlei tips over de omgang met Flip. Hier hebben wij heel veel aan  gehad! Ik ben haar ook heel erg dankbaar voor de stervensbegeleiding. Hierdoor hebben wij heel fijn afscheid kunnen nemen. Maar het belangrijkste was dat er aandacht was voor het proces van Flip.  Zonder de coaching van Ingrid was dit niet gelukt. Dan was het verdriet met mij aan de loop gegaan en had ik mij laten leiden door de dierenarts en 'het spuitje'. Door Ingrid heb ik het stervensproces kunnen zien en voelen waardoor Flip de tijd kreeg om het op zijn manier te doen en afscheid te nemen. Dit was heel bijzonder! Wij hebben Flip kunnen volgen in dat wat er nodig was voor hem. Na dit proces nam Flip van alle mensen waarmee hij een binding had afscheid (en omgekeerd ook ). Toen voelde het alsof hij er klaar voor was. Flip is thuis overleden omringd door ons gezin. Wij kozen ervoor om Flip zelf weg te brengen naar het crematorium waar hij individueel gecremeerd is. Door Ingrid hebben wij ook van dit stukje een bijzonder moment kunnen maken!!!

Monique van Dillen

IMG_2945.JPG
bottom of page