top of page
IMG_2701.JPG

Opvoedingstraining aan huis

Hondenschool Pistache heeft zich gespecialiseerd in opvoedingstrainingen aan huis. WAAROM individuele training aan huis en geen groepslessen op een locatie is natuurlijk de eerste vraag die bij je opkomt. Voor jou als eigenaar heeft het als voordeel dat de training plaatsvindt wanneer het jou uitkomt Alle gezinsleden, indien gewenst zijn bij de training aanwezig. Je kunt zoveel vragen stellen als je wilt: er is tijd en gelegenheid genoeg. Voor de pup/hond is het een groot voordeel dat hij/zij in zijn eigen vertrouwde en veilige omgeving is. Zonder stress leert een pup/hond beter. 

​

Wat kost het zal je volgende vraag zijn. De KOSTEN van een individuele training zijn 60 euro incl btw. Is dat niet veel duurder dan groepslessen? Nee in verhouding betaalt je hetzelfde bedrag. Ik kom niet wekelijks bij je aan huis namelijk. De informatie die je krijgt en de opdrachten die ik je geef reiken voor een aantal weken en soms maanden. Pups/ honden leren allemaal in hun eigen tempo. Oefeningen aanleren terwijl de hersenen daar nog niet toe in staat zijn heeft weinig zin en werkt enkel frustrerend voor het dier (en voor jou). Vandaar dat een training aan huis altijd een training op maat is waarbij gekeken wordt naar de behoefte van het dier.

​

HOELANG duurt een training? Een training duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Een groot deel van deze tijd bestaat uit begeleiding van jou als hondeneigenaar. Thuistrainingen  kunnen plaatsvinden van ma t/m vr, in de weekenden en zelfs in de avonduren.

​

Het SOCIALISEREN, het leren omgaan met andere pups/honden is vaak een reden om deel te nemen aan groepslessen. Is dit de enige mogelijkheid om jou pup te socialiseren? Nee zeker niet of misschien wel juist helemaal niet. In zijn eigen veilige omgeving ontmoet de pup ook andere honden. Of als hij/zij meegaat met een uitlaatservice. Of op een uitrenveld in de woonwijk. Of tijdens een wandeling in een hondenlosloopgebied. Belangrijkste is dat jij als eigenaar leert hoe je het socialiseren moet begeleiden. Laat je de pup bijvoorbeeld kennismaken met een hond van een groot ras? Waarom wel of waarom niet? Ook dit onderdeel wordt behandeld  in een training aan huis

​

WAARUIT bestaat een opvoedingstraining voor een pup? De eerste training voor een pup vindt plaats als hij/zij 8 weken is en dus net in zijn nieuwe omgeving is. Aan bod komen zaken zoals de eerste nacht, de zindelijkheid, het bijten van de pup, het alleen kunnen blijven, omgang met de kinderen, gezonde voeding,  de lichaamstaal van de pup, en natuurlijk de start van een aantal gehoorzaamheidsoefeningen.  In een tweede training gaan we naar buiten en wordt er aandacht besteed aan oa het wandelen. Hoe voorkomt je dat de pup gaat trekken aan de lijn. Moet de pup nu wel of niet kennis maken met alle  honden die hij/zij tegenkomt en zo ja, waar ga jij als eigenaar opletten en waarom?  Voor- en nadelen van een halsband of tuigje. Hoelang mag de pup wandelen? Waaruit bestaat een wandeling met een pup eigenlijk? Hoe voorkomt je dat de pup achter auto's, fietsers, joggers etc aanrent?

​

Als de pup geen pup meer is is de opvoeding dan afgerond? Geenszins want de PUBERTEIT staat voor de deur. Juist in de puberteit is opvoedingsbegeleiding belangrijk! De geslachtsrijpheid bijvoorbeeld komt om de hoek kijken waardoor het dier ander gedrag gaat vertonen. De raskenmerken van de hond komen naar boven. Hoe daar mee om te gaan? 'Opeens' luistert je hond niet meer... Of valt uit naar andere reuen in de straat....Ook hier weer is een thuistraining op maat aan te bevelen.

​

Natuurlijk is opvoedingstraining ook geschikt voor de VOLWASSEN honden. Denk hierbij aan de vele herplaatsers. Of de honden uit het buitenland. 

​

BELANGRIJK: thuistraining vergt van de eigenaar net zoveel discipline, inzet en geduld als deelname aan groepslessen. 

​

Der Hund ist der sechste Sinn des Menschen

                              Friedrich Hebbel

20191107_095042.jpg
bottom of page